Woodward Express – Copper Mountain, CO

IMG_3667
Doppelmayr operator house at the bottom.
IMG_3671
Arrival side at the bottom and view up the line.
IMG_3690
View down the line from tower 16.
IMG_3666
Inside the bottom station on the departure side.
IMG_3660
Tension unit.
IMG_3657
Departure side of the bottom terminal.
IMG_3694
Work chair with Agamatic grip.
IMG_3672
Doppelmayr Uni-G detachable terminal.
IMG_3669
Contour load at the base.
IMG_3695
Turnaround up top.
IMG_3676
Drive motor inside the top station.
IMG_3663
Tension rams and return bullwheel.
IMG_3691
Maintenance rail at the top station.
img_6224
Riding up the lift line.
img_6230
Doppelmayr EJ chairs with child-friendly safety bars.
img_6234
Arriving at the drive.
img_6236
Side view of the top terminal.
img_6240
Uni-G station.
img_6243
Upper part of the lift line.
img_6246
Middle lift line.
img_6247
Lower line.
img_6248
Top station overview.

8 thoughts on “Woodward Express – Copper Mountain, CO

  1. Michael May 13, 2018 / 8:09 am

    The concept is that with the bar down there is a peg in the center of each seating area that will prevent children from sliding out of the chair. The problem I see is that most children that slide out of chairs do it as the result of a mis-load, which occurs before the bar is down…😲

    Liked by 2 people

  2. skitheeast September 14, 2019 / 2:11 pm

    Copper is changing this lift’s name to “Woodward Express” for this upcoming ski season.

    Like

    • Donald Reif September 15, 2019 / 9:35 am

      I guess they want to associate the lift more with the terrain park than with the base area it starts at.

      Like

  3. Donald Reif September 15, 2019 / 9:21 am

    Like

  4. Donald Reif February 9, 2021 / 10:01 am

    To date I think this is the only Doppelmayr in Colorado that uses this style of footrests. Kokomo and Elkhead also have this bar design, but they don’t have footrests.

    Like

  5. Donald Reif December 23, 2021 / 3:12 pm

    Sometime in the past few years, they converted this to inline loading.

    Like

    • pbropetech January 15, 2022 / 10:37 am

      It was just this fall, actually. It was an operational decision rather than maintenance, so I never heard the rationale behind it, but my guess is it improved the maze flow in the rather restricted space at the bottom.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s